Affärsutvecklare

 • Joanna Lilliequist

  Affärsutvecklare

  Detta är kvinnan som garanterat har den mest spännande bakgrunden av oss alla. Hon talar en mängd språk, är född i Rumänien har bott i Syrien och kom till Sverige med en vilja av stål. Det märker man om man undersöker hennes CV.

  Joanna har specialkompetens i internationalisering och framförallt export till Östeuropa och Saudiarabien, men hon har även god erfarenhet av resten av världen.

  joanna.lilliequist@foretagsfabriken.se

  070-687 52 54

 • Sofia Samuelsson

  Affärsutvecklare

  Sofia gjorde sin första inventering innan hon knappt hade kommit på hur man gick och den första fakturan var skriven redan vid 10 års ålder. Hennes CV är spännande och genomsyras av företagande och nyfiken helt igenom. Bland annat har hon jobbat på Dramaten, varit sidekick på en morgonshow i radio och inte minst har hon så gott som hela livet arbetat med siffror. Denna kvinna blir glad av bokföring! Precis en sådan affärsutvecklare som bolagen på Företagsfabriken behöver - och här är hon!

  Förutom att finnas på Företagsfabriken är hon en av grundarna till Ekonova - företaget som byggs på de tre F:en: Företaget, Företagaren och Företagandet.

   

 • Helena Collin

  VD

  Helena är VD för Företagsfabriken sedan sommaren 2010. Innan dess har hon arbetat främst med regionalutveckling i hela sydöstra Sverige inom de flesta branscher, men IT och digitala medier är ett stort intresse som även avspeglar sig i hennes CV.

  Ursprungligen är Helena från Roslagen, men efter många stopp både i Sverige och Europa är Växjö och Småland platsen som självklart kallas hemma.

  helena.collin@foretagsfabriken.se

  073-336 77 50

 • Jeanette Johansson

  Kommunikatör

  Jeanette är ansvarig för kommunikationen och marknadsföringen av Företagsfabriken i Kronoberg AB. Hon har en lång erfarenhet från arbete med kommunikation och marknadsföring. Senast i rollen som chefredaktör för Svenska kyrkan Växjös magasin med en upplaga på 41000 ex och med spridning i hela Växjö kommun. I sin roll som en i vårt drivande gäng här så använder hon även sin erfarenhet från marknadsföringskampanjer, sponsring, event marketing och webbdesign för att vara rådgivare till våra företag och därmed bistå affärsutvecklarnas arbete.

  jeanette.johansson@foretagsfabriken.se

  073-417 09 43

 • Sebastian Bocaciu

  Verksamhetsledare Bravo Hub

  Sebastian är ansvarig för Företagsfabrikens nya satsning vilket är en entreprenöriell mötesplats för entreprenörer som vill satsa på att utveckla sin affärsidé, sig själva och sitt nätverk. Han kommer senast från Tingsryds kommun där han var tf näringslivsutvecklare. I sin bakgrund har Sebastian bla etablerat internationella företag på den svenska marknaden, drivit företag i olika branscher samt arbetat i många roller där partnerskap, affärsutveckling och sälj har varit de främsta arbetsuppgifterna.

  sebastian.bocaciu@foretagsfabriken.se

  072-157 14 39

 • Brandy Xu

  Marknadsassistent

  Brandy bistår vår kommunikatör i arbetet med marknadsföring och kommunikation av Företagsfabriken. Hon har några års erfarenhet från arbete med mässor i evenemangsnäringen i internationella företag i Peking innan hon kom till Sverige för att studera masterprogram i marknadsföring och konsumtion vid Göteborgs universitet. Brandy har också erfarenhet inom marknadsföringsstrategi, sociala media management samt design och layout. Tack vare sina goda språkkunskaper i mandarin och engelska samt hennes kunskap om den kinesiska kulturen och marknaden gör att Brandy bistår i affärsrådgivning av tillväxtbolagen avseende affärer med Kina.

  brandy.xu@foretagsfabriken.se

 • Jonas Larsson

  Affärsutvecklare

  Jonas Larsson har en gedigen erfarenhet från IT-industrin. Med bakgrund som utvecklare har Jonas genom åren sett flera affärsmöjligheter och starta och drivit flera framgångsrika IT-bolag. Sin kunskap och erfarenhet har Jonas sedan några år delat med sig i form av affärsutveckling av tillväxtbolag. Företagsfabrikens tillväxtbolag i inkubationsprocessen får genom Jonas en unik kompetens att tillgå för utveckling i dagens snabba it-utveckling.

  jonas.larsson@foretagsfabriken.se

  070-897 55 50

 • Urban Bergquist

  Produktions- & Affärsutvecklingsansvarig

  Mer egen erfarenhet som företagsgrundare av olika typer av verksamheter ser Urban nu möjligheten att skapa de bästa förutsättningarna för Kronobergs tillväxtbolag i rollen som Företagsfabrikens Produktions- & Affärsutvecklingsansvarig. Urban driver tillsammans med sin bror det lokala ölbryggeriet Kvarnagårdens Bryggeri.

  urban.bergquist@foretagsfabriken.se

  073-359 59 99

 • Harry Håkansson

  Affärsutvecklare

  Med omfattande erfarenhet av utvecklingsarbete i såväl små som stora företag samt mångsidig utbildning i erkända företagsutvecklingsverktyg har Harry Håkansson en mycket uppskattad kompetens som kommer Företagsfabrikens tillväxtbolag tillgodo.