Startup Boosterway

Boosterway – boostar din träning och hälsa

De arbetar för att sprida kunskap kring hälsa och träning.

Boosterways mål är att göra träning och kunskap om god hälsa tillgängligt för fler genom en plattform som erbjuder olika typer av träning och coacher. Allt från olympier och elitidrottare till personliga tränare och profiler som kan ge tips kring hälsa och träning samt möjlighet att följa olika typer av träningsprogram.

Boosterway drivs av Alexander Brorsson, David Kallebäck och Ulrika Pizzeghello. Alla tre är nuvarande eller tidigare elitidrottare med erfarenheter av det arbete som ligger bakom att hamna med guldmedalj högst upp på prispallen.

”Den kunskap som elitidrottare besitter kring träning och hälsa, har alla motionärer nytta av och med teamets olika kunskap kring sports management och affärsutveckling ska Boosterway boosta folkhälsan i Sverige och världen”, säger Ulrika. Under tiden som arbetet med framtidens träningsapp pågår har de startat löpargrupper, berättar Ulrika. En medveten satsning som stimulerar vardagsmotionärer till träning och ytterligare ett sätt att skapa kunskap kring hälsa. Men så klart också ett sätt att komma igång med sin verksamhet under tiden som teknisk utveckling äger rum.

Boosterway är ett av företagen som deltar i Företagsfabrikens inkubationsprocess. De upplever att det finns många fördelar med det, för att snabbare lyckas med sin marknadslansering.
”Det här är en tillåtande miljö som bygger på utveckling.” säger Alexander. ”Här är vi hela tiden omgivna av kompetenta människor.”

På Företagsfabriken har tillväxtföretagen en affärsutvecklare som följer utvecklingen av företaget. ”På så sätt liknar det mycket som vi är vana vid från elitidrotten”, fortsätter Alexander. ”Man är omgiven av ett team som coachar, men det är man själv som gör själva jobbet.” David håller med och fyller i: ”Livet som entreprenör och elitidrottare kan jämställas på så sätt att man aldrig stämplar ut och det blir en livsstil.”

Likheterna sträcker sig även till hur man jobbar mot på förhand uppsatta mål. Både inom elitidrotten och i inkubationsprocessen jobbar man resultatinriktat och alla i Boosterways team är eniga om att de är väldigt drivna och motiverade inför den målsättning de tillsammans att upp för hur de skapa sprida kunskap kring hälsa och träning till vardagsmotionären.

Om sitt deltagande i Företagsfabrikens inkubationsprocess kan de så här efter sex månader lugnt konstatera att det är bra för företagets utveckling att sitta i den här drivande miljön. På Företagsfabriken har de kontinuerligt möten med affärsutvecklare, men det som ger allra mest tycker Alexander är det dagliga mötet med andra entreprenörer som man pratar idéer med. ”Det ger en möjlighet att lyfta blicken”, säger Alexander. Det är lika viktigt som den rutinmässiga affärsutvecklingen för att bolaget ska kunna utvecklas. Det handlar inte om rådgivning när man pratar med en annan företagare, utan om idébollande och att ta lärdom av andras erfarenheter. Här sitter man med andra entreprenörer som lyckats och gjort sina resor och erfarenheter. ”Här tar man sig tid för varandra”, är något som de alla är överens om. ”Vi hade så klart kunnat driva det här företaget hemifrån, men här på Företagsfabriken blir det så mycket bättre.” konstaterar Alexander.

Ett råd som de därmed vill ge andra företagare är att lyssna på personer i sin omgivning. Men våga välja det fåtal vars råd man agerar efter. Det är också viktigt att vara ödmjuk inför att man behöver hjälp i sitt företagande, är ytterligare ett råd teamet bakom Boosterway vill dela med sig.

Alexander avrundar genom att konstatera: ”Vi har under våra sex månader i den här miljön gjort en otrolig resa och utvecklats väldigt mycket!”

boosterway_app

TA DEL AV FRAMGÅNGEN

Vi riktar oss till dig som är företagsam och gillar tillväxt.

Vår Tillväxtbulletin är ett regelbundet e-postutskick som förser dig med berättelser, information och aktiviteter i Kronoberg som leder till framgång och sysselsättning.