Finansiering Flaskmail

Almi Invest satsar på svenska startups

”Skalbara affärsidéer och team av drivna entreprenörer är vad Almi Invest söker i de tillväxtbolag som de väljer att gå in i som delägare”, berättar Erik Ydrén från Almi Invest.

Almi Invest är en viktigt del i Sveriges satsning på nya startups. Och hösten har varit full av förfrågningar och möten med entreprenörer som söker finansiering och nytt kapital.

”Man ska definitivt kontakta oss på Almi Invest, när man som företagare funderar på att ta in kapital i form av nya delägare.” säger Erik Ydrén. ”Man måste inte vara helt redo för en investering. Vi ger gärna en del råd längs vägen.”

Erik förklarar även att teamet bakom en skalbara affärsidé är väldigt viktigt. Som investerare ser Almi Invest många goda affärsidéer, men de vet att det krävs drivkraft för att bygga tillväxtbolag. Almi Invest har en normal investeringsperiod i ett bolag på 3-5 år. Därmed måste bolaget ge en bra värdeutveckling.

”Vi söker extremt drivna entreprenörer som tillsammans har förmåga att bygga tillväxtbolag med skalbara affärsidéer som tillfredsställer ett tydligt kundbehov.”

Vad är det då för typ av bolag som söker sig till Almi Invest i behov av kapital? Erik berättar att de kommer oftast i kontakt med bolag inom IT. Andelen hårdvarubolag som söker sig till Almi Invest har dock ökat i hela landet. ”De senaste åren har vi sett många affärsidéer som digitaliserar traditionella branscher som utbildning, HR/rekrytering och bokföring.” säger Erik. Vi på Företagsfabriken möter också flera entreprenörer inom dessa områden.

Vi håller med om Eriks analys att trenden med digitalisering med all säkerhet kommer att fortsätta.

TA DEL AV FRAMGÅNGEN

Vi riktar oss till dig som är företagsam och gillar tillväxt.

Vår Tillväxtbulletin är ett regelbundet e-postutskick som förser dig med berättelser, information och aktiviteter i Kronoberg som leder till framgång och sysselsättning.