Startup Boosterway

Elit inom friidrotten driver företag

Alexander Brorsson och David Kallebäck är elitidrottare inom friidrott. De är även entreprenörer. De hade som många andra egna företagare sina kontor hemma, men sökte sig till en annan plats. Gärna med möjlighet till nätverk.

Vi är glada att de fann vår nya satsning – Bravo Entrepreneurial Hub. Förväntningarna som de hade på sin arbetsplats i Bravo Hub var att få hjälp med nya infallsvinklar. De ville även få möjlighet att dela med sig till andra av egna erfarenheter, sa David när vi frågade varför de valde Bravo Hub.

Att ha sin arbetsplats i Företagsfabrikens miljö Bravo Hub innebär att man tack vare nätverk och ständig närvaro av olika företagare har ett bollplank. Här finns även tillgång till experthjälp om det skulle behövas i någon särskild fråga.

– I den här miljön möter vi dagligen andra drivna människor. Vi sporras till att verkligen göra något, sa David och försäkrade att saker och ting kommer hända med deras företag Boosterway, tack vare den möjlighet som det inneburit att ha kontor i Bravo Hub.

Och visst lever Boosterway upp till höga krav och förväntningar. I maj tar de en plats i vår inkubationsprocess och därmed är ribban höjd när det gäller krav och förväntningar på vad de ska åstadkomma som företagare. Något som elitidrottare i och för sig är vana vid. Och istället för att mäta sekunder och centimeter så mäter vi hur många arbetstillfällen och skattekronor de skapar i Kronobergs län.

David och Alexander flyttade båda till Växjö för ca 10 år sedan från andra städer i Sverige. De kom hit för att få möjlighet att satsa på friidrotten. Under tiden som deras karriärer som elitidrottare tagit fart har de läst på Linnéuniversitetet. David har studerat på Coaching & Sport Management medan Alexander läst på Enterprising & Business Devlopment. Nu tar de sina erfarenheter och kunskaper vidare och erbjuder dem till företagare och privatpersoner i sitt företag Boosterway.

TA DEL AV FRAMGÅNGEN

Vi riktar oss till dig som är företagsam och gillar tillväxt.

Vår Tillväxtbulletin är ett regelbundet e-postutskick som förser dig med berättelser, information och aktiviteter i Kronoberg som leder till framgång och sysselsättning.