Tillväxt Bryne

En LOOP med Årets Innovatör 2015

Grattis Tomas Liljenfors, vd och grundare av Bryne AB, som av ALMI Företagspartners Innovationsråd i Kronoberg och Älmhults Idéförening tilldelades utmärkelsen Årets Innovatör i Kronoberg 2015 i samband med ALMIs Tillväxtdag den 14 oktober. Tomas får priset för sin produkt LOOP som både minskar kostnader och ökar kvalitetssäkerheten inom lättmetallindustrin.

Juryns motivering lät:

”Tomas Liljenfors, Bryne AB, har tagit fram LOOP, ett engångsverktyg av miljövänligt material för att kvalitetssäkra gjuteriprocessen. Kombinationen av gammal teknik och ny kunskap kan med denna innovation revolutionera industrin. Hans innovativa och patentsökta lösning ger ett snabbt och lättavläst resultat. Genom ett fokuserat utvecklingsarbete har Bryne AB tagit fram en produkt som kommer att göra stort avtryck i lättmetallindustri runt om i världen.”

Priset delades ut av landshövding Kristina Alsér på Almis Tillväxtdag den 14 oktober som hölls på residenset. Prissumman är 15.000 kr.

Tomas Liljenfors deltar den 5 november i Stockholm på SKAPA-stiftelsens prisutdelning av Årets Innovatör i Sverige i samband med Driva Eget mässan. Det nationella utvecklingsstipendiet är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel och delas årligen ut av Stiftelsen SKAPA. Syftet med stipendiet är att uppmuntra initiativ och att medverka till att nyskapande och kreativitet tillvaratas i landet. Det är ett av Sveriges största och mest prestigefyllda uppfinnarpris.

Läs artikel i Smålandsposten

Läs artikel i Lokaltidningen

Läs mer om tillväxtbolaget Bryne

Med säte i Älmhults kommun, närmare bestämt i Diö på Kvarnen driver Tomas ett laboratorium och utvecklingscentrum. Bryne AB utvecklar idéer till användbara produkter för tillverkningsindustrin. Företaget har vuxit från en anställd till fem anställda på bara 1,5 år.

”I Diö Kvarn har jag skapat en inspirerande miljö att arbeta i. Här kan idéer och människor får växa och kreativa processer leda till hållbara produkter som håller på lång sikt.”

En variant av analysverktyget LOOP:

loop

TA DEL AV FRAMGÅNGEN

Vi riktar oss till dig som är företagsam och gillar tillväxt.

Vår Tillväxtbulletin är ett regelbundet e-postutskick som förser dig med berättelser, information och aktiviteter i Kronoberg som leder till framgång och sysselsättning.