Tillväxt Solutions for tomorrow

Pressmeddelande: 2015-02-04: Statsministern på besök

Statsminister Stefan Löfven finner lösningar för framtiden hos företagare i Kronoberg

>> Länk till pressmeddelande: Mynewsdesk

>> Länk till pressmeddelande: pdf

Hur är det möjligt för ett företag från Kronoberg att växa så snabbt?

Det är en av frågorna som de tre grundarna till Solutions for Tomorrow kommer att besvara när de träffar statsministern idag. Deras resa som företagare och innovatörer har varit snabb och intensiv. I den 500 m2 stora fabriken i Väckelsång utvecklar de innovativa mobila röntgenutrustningar till den globala marknaden.

Företaget startades 2011 och lanserar under mitten av 2015 den första produkten – en mobil röntgenmaskin för användning på sjukhus. Produkten är liten och lätt, enkel och snabb att förflytta och därmed verkligt mobil. Genom en modern batteriteknik minskas laddningstid med upp till sex gånger jämför med konkurrerande produkter, vilket gör en unik tillgänglighet och effektivitet. Efter lansering är nästa steg att ta röntgen ut från sjukhus till äldreboenden och vårdcentraler.

I eftermiddag möter statsminister Stefan Löfven de innovativa entreprenörerna bakom Väckelsång-företaget Solutions for Tomorrow: Mattias Guldstrand, Martin Yngvesson och Jan-Olof Lundström. Statsministern träffade dem första gången redan 2012. Då var deras företag fortfarande relativt nystartat. Det här är deras andra möte och den här gången är de mångdubbelt mer erfarna och rika levitra på lärdomar och erfarenheter kring företagande.

Tillväxtverket presenterade i förra veckan en rapport som bl.a. visar att företag som samverkar är mer innovativa. Kronoberg utmärker sig i deras siffror när det gäller företagens innovationsförmåga, genom att ligga över riksgenomsnittet i andel företag som utvecklat nya varor och tjänster.1) Mattias Guldstrand, vd på Solutions for Tomorrow, berättar hur det sociala sammanhanget med att regelbundet träffa kreativa entreprenörer under sin tid i länets företagsinkubator har varit en påfallande styrka som kommit deras företag till gagn.

Välkomna kl 16.10 att rapportera om mötet mellan statsministern och Solutions for Tomorrow.

Deras möte äger rum på Företagsfabriken i Kronoberg beläget i Videum Science Park på
Framtidsvägen 12 i Växjö.

Kontaktuppgifter:
Mattias Guldstrand, VD
Solutions for Tomorrw
mattias@solutionsfortomorrow.se
070-299 69 43
www.solutionsfortomorrow.se
Helena Collin, VD
Företagsfabriken i Kronoberg AB
helena.collin@foretagsfabriken.se
0733-3677 50
www.foretagsfabriken.se
1) Källa Tillväxtverket:
http://www.tillvaxtverket.se/faktaochstatistik
http://www.tillvaxtverket.se/download/18.7e8733be148e9719dbd2c19e/1413198075035/foretagens_villkor_verklighet_kronoberg.pdf
Företagsfabriken i Kronoberg
Kvalificerad affärsutveckling till entreprenörer med potential att växa. På Företagsfabriken får företagaren de rätta verktygen för att bygga sitt bolag framgångsrikt. Här erhåller entreprenörer finansiella, tekniska och kommersiella nätverk samt en kreativ tillväxtmiljö med tillhörande kontorsservice. Företagsfabriken i Kronoberg AB finns placerad i Videum Science Park och ägs av Region Kronoberg, Videum AB och Linnaeus University Development.

Foto:
Solutions for Tomorrow: Mattias Guldstrand, Martin Yngvesson och Jan-Olof Lundström
Fotograf Martina Wärenfeldt

högupplöst_solutions_for_tomorrow_foto_martina_warenfeldt

TA DEL AV FRAMGÅNGEN

Vi riktar oss till dig som är företagsam och gillar tillväxt.

Vår Tillväxtbulletin är ett regelbundet e-postutskick som förser dig med berättelser, information och aktiviteter i Kronoberg som leder till framgång och sysselsättning.