Tillväxt Formida Lajks

Riksdagsledamöter besöker Växjö-företagare i utbildningssektorn

Pressmeddelande 2016-02-15

Lajks AB och Formida AB är två nya tillväxtbolag inom utbildningssektorn i Växjö. Deras arbete uppmärksammas nu på riksdagsnivå. Tisdag 16 februari får de besök av moderaternas utbildninspolitiska taleskvinna Camilla Waltersson Grönvall tillsammans med Johan Hultberg (m), riksdagsledamot från Kronobergs län.

Välkommen att delta under mötet, efter mötet får ni gärna ställa frågor till företagarna och politikerna:

– Tisdag 16 februari

– Kl 10.00-11.30

– Framtidsvägen 12 hos Företagsfabriken i Kronoberg, på Videum Science Park

Lajks AB jobbar med att skapa en tryggare vardag för barnen på nätet och drivs av vd Robin Backström. Lajks erbjuder skolor och kommuner möjligheten att certifiera sig för att minska, motverka och påverka internetrelaterade övergrepp mot barn och ungdomar.(Mötestid med politikerna kl 10-10.45)

Formida AB har tagit fram ett unikt digitalt verktyg för lärare som underlättar dokumentation, betygsättning och bedömning enligt skolverkets riktlinjer. Formidas vd Isak Ekroth, gymnasielärare i Växjö, kom på idéen till verktyget som just nu tas emot av lärarkåren i regionen med stora lovord. (Mötestid med politikerna kl 10.45-11.30)

Både Lajks och Formida deltar i inkubationsprocessen på Företagsfabriken i Kronoberg. På länets företagsinkubator har de tillgång till nätverk och verktyg som gör att de snabbare når marknaden med sina produkter och tjänster.

Kontaktuppgifter:

Robin Backström, vd

Lajks AB

robin@lajks.se

070-555 51 37

www.lajks.se

Isak Ekroth, vd

Formida AB

isak@formida.se

073-420 66 86

www.formida.se

Helena Collin, vd

Företagsfabriken i Kronoberg AB

helena.collin@foretagsfabriken.se

0733-36 77 50

www.foretagsfabriken.se

Företagsfabriken i Kronoberg

Kvalificerad affärsutveckling till entreprenörer med potential att växa. På Företagsfabriken får företagaren de rätta
verktygen för att bygga sitt bolag framgångsrikt. Här erhåller entreprenörer finansiella, tekniska och kommersiella nätverk samt en kreativ tillväxtmiljö med tillhörande kontorsservice. Företagsfabriken i Kronoberg AB finns placerad i Videum
Science Park och ägs av Region Kronoberg, Videum AB och Linnaeus University Development.

TA DEL AV FRAMGÅNGEN

Vi riktar oss till dig som är företagsam och gillar tillväxt.

Vår Tillväxtbulletin är ett regelbundet e-postutskick som förser dig med berättelser, information och aktiviteter i Kronoberg som leder till framgång och sysselsättning.