Verktyg Sales Scenario

Utveckling för framtidens tillväxt

Här på länets företagsinkubator har vi ett nätverk av drivande affärsutvecklare som arbetar med tillväxtföretagare. Gemensamt för företagarna är att de vill satsa på internationella marknader med sina innovativa affärsmodeller. Vårt sätt att arbeta med bolagen har flera gånger fått erkännande för att vara framgångsrikt, bl.a. när vi utsågs till den 10:e bästa inkubatorn i Europa i UBI Index 2013 liksom när Vinnova nyligen klassade oss som en av landets 18 ledande inkubatorer.

Vårt arbete syftar till att få företagare att nå framgång snabbare, genom att vara en språngbräda för tillväxt. Vårt nätverk av drivande affärsutvecklare ändras kontinuerligt och den senaste tiden har det skett flera förändringar. Vi vill därför passa på att tacka Pelle Johansson och Magnus Lesshammar som under de senaste åren varit med att utveckla entreprenörer så väl som Företagsfabriken och vår inkubationsprocess.

Pelle Johansson ser med glädje tillbaka på sin tid här: ”Som affärsutvecklare är det en förmån att gå in i tillväxtbolagen med fullt engagemang. Efter drygt 2,5 år i rollen som drivande affärsutvecklare på Företagsfabriken är det nu dags att gå vidare mot nya mål och utmaningar. Jag tackar tillväxtföretagen för en enormt rolig, inspirerande och utvecklande period och önskar dem alla lycka till i sin fortsatta utveckling.”

Magnus Lesshammar tar med sig sina erfarenheter och utvecklar nu vidare sin egen verksamhet: ”Att få verka som affärsutvecklare vid Företagsfabriken har bidragit med stark energi och många positiva inslag. Att tillsammans med dessa nystartade tillväxtföretag få dela både vardag och strategiska frågeställningar har varit utvecklande. Dessa erfarenheter tar jag med mig nu när jag tar nästa steg i utvecklingen av min egen verksamhet inom Akros AB. Jag önskar tillväxtföretagen all lycka och ser framemot att på olika sätt möta dem på marknaden.”

Värdet av affärsutvecklarna uppskattas mycket av företagaren under inkubationsprocessen. Stefan Johansson, grundare av Sales Scenario, sammanfattade sin tid i Företagsfabriken i samband med att han avslutade sin två-åriga inkubationsprocess med orden: ”På Företagsfabriken är affärsutvecklarna väldigt ärliga, men här sker affärsutveckling med värme och utan affärsutvecklarnas ibland smärtsamma åsikter och kommentarer hade mitt startup-bolag inte ens blivit till.”

Vi välkomnar samtidigt Patrik Appelquist som affärsutvecklare i vårt team. Patrik är social entreprenör som framgångsrikt drivit upp Dump Tees och studerat vid Enterprising and Business Development. Patrik driver just nu även Aktiv Svenska QAE AB tillsammans med en lokal affärsängel. Företaget har fått finansiering från Vinnova för sin affärsidé som handlar om att effektivisera inlärningen av svenska språket.

TA DEL AV FRAMGÅNGEN

Vi riktar oss till dig som är företagsam och gillar tillväxt.

Vår Tillväxtbulletin är ett regelbundet e-postutskick som förser dig med berättelser, information och aktiviteter i Kronoberg som leder till framgång och sysselsättning.