Tre snabba frågor efter Draknästet med Bauger! 🐉

Tre snabba frågor efter Draknästet med Bauger! 🐉

Vi ställde tre snabba frågor till Natasha Asimiadis, grundare av Bauger som nyligen vad med i SVT:s Draknästet. Hur var det? Vad är hennes bästa pich-tips och vad är på gång i företaget just nu? Se vad hon svarade nedan! 👇😃

🐉 Hur var det att medverka på SVT:s Draknästet och vad tar ni med er därifrån?
– Det var väldigt intensivt och nervöst! Men har man gjort det så klarar man nog allt. Jag tror det är väldigt viktigt att man vet vad man själv vill när man går in där, för det är en väldigt stressig situation där man samtidigt inte vill säga något man ångrar senare. Därför kändes det okej att tacka nej till det budet vi fick. Känslan nu i efterhand är ändå att jag har gjort och varit med om något väldigt unikt. Det var rekordmånga som sökt till programmet i år. Alla som var där och pitchade kom inte med i sändning, så det känns lite speciellt ändå att jag tog mig hela vägen till TV-rutan. En vinst i sig själv!

🐉 Vad skulle du säga är ditt bästa pitch-tips när man ska presentera sin företagsidé på det här sättet?
– Att presentera sitt företag i TV krävde lite annorlunda förberedelse. Här ska även rekvisita som stärker ditt budskap finnas med men det blir också ett annat fokus på storytelling. Jag övade jättemycket och tog hjälp av personer i min närhet med att få feedback på min pitch och hjälp med storytelling. Man har bara någon minut på sig att både fånga intresse och få fram varför detta är ett bra företag. Det är inte lätt och något du verkligen måste jobba på att utveckla hela tiden.

🐉 Vad händer nu efter Draknästet och vad har ni på gång?
– Nu efter Draknästet har vi tagit in två ny co-founders i bolaget för att styrka upp teamet, så nu är vi 4 personer. De nya personerna har med sig både teknisk kompetens och branschkunskap. Vi tror vi lyckats skapat en unik kombination i vårt team nu för att ta oss längre framåt. Vårt pilotprogram med produkten har startat där vi har betalande kunder. Det är väldigt spännande som företag att se att någon faktiskt vill köpa ens produkt. Sen håller vi även på att stänga vår första investeringsrunda vilket är jättekul!

🔗 Läs mer om Bauger här!
🔗 Missade du pitchen i SVT kan du se avsnittet här!

Natasha Asimiadis | Rasmus Sjöström draknästet svt bauger deathtech företagsfabrikenikronoberg entreprenörskap innovation inkubator framtidensföretag