Alumniföretag

86 företag har gått genom Företagsfabrikens inkubationsprocess. Vi är stolta över att ha varit en del av deras resa. Några företag som har gått genom vårt tillväxtprogam är:

Unseald

Unseald

Tidigare företagsnamn: Quiqly

Marcus Öhrner och Carl Johansson, grundare.

Hjälper företag att identifiera hur olika kundgrupper kan nås mer effektivt.

Artiklar

Hemsida

Mionix

Mionix

Mionix är ett svenskt varumärke med uppdraget att skapa världens bästa kringutrustning för spel.

Artiklar

Hemsida

Solutions for Tomorrow

Solutions for Tomorrow

Utvecklar och säljer mobil innovativ röntgenutrustning på en global marknad. För patienten innebär det färre transporter, mindre stress och bättre vård. För sjukhuset betyder det snabbare diagnostik, större flexibilitet och minskade kostnader. 

Artiklar

Hemsida

Peptonic Medical

Peptonic Medical

Företagets vision är att erbjuda en säker och effektiv behandling för kvinnor som lider av vaginal atrofi under och efter klimakteriet. Behandlingen, som är hormonfri, kallas VagiVital och har, genom omfattande studier, påvisat positiva effekter både vad gäller lindriga och allvarliga symptom.

Artiklar

Hemsida

Service 4 You Sweden

Service 4 You Sweden

Tidigare Clean 4U Sweden. 

Service för hem och företag. Hemstädning, flyttstädning, fönsterputs, mattvätt, trädgårdsarbete, företagsstäd, golvvård etc.

Artiklar

Hemsida

Softwerk

Softwerk

Softwerk är en mjukvaruutvecklare, grundad och driven av ett gäng som är stolta över att kalla sig IT-nördar. Med ena foten i den akademiska världen och den andra foten i den kommersiella skapas lösningar, grundade på både vetenskap och teknik. Efter ett uppköp hösten 2021 ingår Softwerk i den Växjöbaserade IT-jätten SoftCap.

Artiklar

Hemsida

Adatype

Adatype

Andrii Krot, grundare.

Skapar affärsmöjligheter av potentialen med att skriva på en pekskärm.
Läs mer om när han vann det nationella SKAPA-priset här!

Artiklar

Hemsida

KonveGas Sweden

KonveGas Sweden

Växjöföretaget utvecklar kompletta gassystem för konvertering av fordon med fossila bränslen till biogas. De typgodkända konverteringssatserna som tillhandahålls ger en unik möjlighet att få bilen miljöklassad och kunna köras med biogas. Tekniken hjälper till att minska utsläpp och är därmed skonsammare för miljön.

Artiklar

Hemsida

Studentapan

Studentapan

Sedan starten har mer än en halv miljon studentlitterära böcker återanvänts via Studentapan, vars affärsidé bygger på att ge gamla kursböcker nytt liv. För en psykologstudent, exempelvis, innebär ett återanvändande ett minskat CO2-utsläpp med omkring 240 kg under studietiden. Studentapan tillämpar ett säkert köp- och säljsystem.

Artiklar

Hemsida

W5 Solutions

W5 Solutions

W5 Solutions är ett globalt hårdvaruföretag, aktivt i den dynamiska branschen virtual reality. Företaget vill ligga i teknikutvecklingens absoluta framkant och strävar efter att tänja på gränser och utmana industristandarder. Företaget har bland annat skapat det 360-gradiga VR-bandet Omnideck.

Artiklar

Hemsida

Gimic

Gimic

Gimic kombinerar den industriella kvalitetssäkringen med kraften i AI för att hjälpa andra företag att minska sina arbetskostnader och kostnader för korrigerande åtgärder. AI-teknikens fördelar gör att defekter i tillverkningsindustrins produktionsled kan upptäckas och inom det här området, autonoma visuella inspektioner, har Gimic som mål att bli världsledande.

Artiklar

Hemsida

Kryast i Sverige

Kryast i Sverige

Företaget startades av att ett antal konsulter med skilda kompetenser men med ett och samma mål: att tillsammans utveckla hållbara arbetsplatser där medarbetarna trivs och verksamheten utvecklas. Kryast i Sverige möter kundens behov med verktyg hämtade från forskning och beprövad erfarenhet med fokus på att utveckla det som fungerar.

Artiklar

Hemsida

Bryne

Bryne

Lokaliserat i Diö, en mil norr om Älmhult. Bryne är ett tillverkningsföretag med produkter, kurser och tjänster inom material och tillverkningsteknik. Bryne erbjuder ett patenterat analysverktyg, LOOP, tillsammans med expertkompetens inom material, materialanalys och tillverkningsteknik. Kombinerar teoretisk kunskap med praktiskt ”know-how”.

Artiklar

Hemsida

Övriga alumniföretag

Alaiw Solutions

Averon Consulting

Balancegolf

Boards on fire

Byteamin

Caddie Sport & Business

Citypuls

Clean 4U Sweden

CRM Competence Europe

Detpassar

EC Life Partners & Friends

Einar Coaching

E-Maintenance Sweden

Fiedler Innovations International

Formida

Hienco

Holly Sawara

Interactive Happiness Survey

Lumispectra

Maxieffect

Measure & Change Europe

Nectar Bliss

Nilsson&Månsson

Nortoms Bemanning

Pa Consulting

Payl

Pitchler Global

Plantrobotic

Plym Projekt

Ramverkstaden Online Sweden

Rugs Of Sweden

Sepro

Simultanex

Sweden Company Staff

Teobold

Testwinner World

Universal Learning Games

Vendotec