Alumniföretag

64 företag har gått genom Företagsfabrikens inkubationsprocess. Vi är stolta över att ha varit en del av deras resa.

Några företag som har gått genom vårt tillväxtprogam är:

Solutions for Tomorrow AB

Solutions for Tomorrow AB

Solutions for tomorrow AB:s affärsidé är att för en global marknad utveckla och sälja innovativa mobila röntgenutrustningar som transporteras till patienten. En mobil röntgenutrustning innebär minskade patienttransporter, mindre stress och bättre omvårdnad för patienten samtidigt som sjukhuset får en snabbare diagnostik, en större flexibilitet och lägre kostnader. Bakom idén står Mattias Guldstrand, Martin Yngvesson och Jan-Olof Lundström som tillsammans har över 40 års erfarenhet från röntgenbranschen vilket innebär att de byggt upp ett starkt nätverk och mångårig erfarenhet av utvecklingsprojekt, försäljning och större affärssamarbeten. Siktet är inställt på att år 2020 sälja 500 mobila röntgenutrustningar för en global marknad, ha 20-25 anställda och omsätta omrking 200 miljoner kronor.

– För oss har Företagsfabriken inneburit en kvalitetssäkring av bolaget samt en dörröppnare till finansiering och samarbeten. Men den största styrkan med Företagsfabriken måste vi säga är det sociala sammanhanget som man blir en del av här. Ett rum fyllt med 15-20 drivna, kreativa entreprenörer och erfarna affärsutvecklare som står till ditt förfogande är unikt och fantastiskt, säger Mattias Guldstrand, Martin Yngvesson och Jan-Olof Lundström.

Foto: M-studio

Hemsida

Bryne AB

Bryne AB

Tomas Liljenfors är grundare och vd för bolaget Bryne AB. Tomas har en doktorsexamen i materialvetenskap, är innovatör och företagare. Bryne AB är ett utvecklingsbolag inom material och tillverkningsteknik. Med säte i Älmhults kommun, närmare bestämt i Diö på Kvarnen driver Tomas ett laboratorium och utvecklingscentrum. Bryne AB utvecklar idéer till användbara produkter för tillverkningsindustrin. Företaget har vuxit från en anställd till fem anställda på bara 1,5 år.

”I Diö Kvarn har jag skapat en inspirerande miljö att arbeta i. Här kan idéer och människor får växa och kreativa processer leda till hållbara produkter som håller på lång sikt.”

Hemsida

Softwerk

Softwerk

Målet för ARiSA™ – Applied Research in System Analysis – är att utnyttja hävstångseffekten på kvalitetshantering vid framtagning av mjukvara och informationssystem. Vi tillhandahåller seminarier, metoder och utvecklingsverktyg som stödjer effektiv produktion och underhåll av högkvalitativ mjukvara.

Företaget grundades och drivs av Dr Rüdiger Lincke och Prof Welf Löwe som båda har sitt ursprung i Linnéuniversitetet. Arisa har även ett dotterbolag som heter Softwerk.

Foto: M-studio

 

Hemsida

Övriga Alumniföretag

PLYM PROJEKT

CLEAN 4 U SWEDEN AB

LESSEBO HANDPAPPERSBRUK

MSE OMNIFINITY AB

ORDERALONG

FORMIDA

PITCHLER AB

WEGAA AB

MIONIX AB

INTERACTIVE HAPPINESS SURVEY AB

SWEDEN COMPANY STAFF

PEPTONIC MEDICAL

AVERON SYSTEM SOLUTION

KRYAST I SVERIGE AB

CITYPULS

TESTWINNERS WORLD AB

E-MAINTENENCE SWEDEN AB

UNIVERSAL LEARNING GAMES

FIEDLER INNOVATIONS AB

VENDOTEC GROUP AB

SALES SCENARIO

HIENCO AB

SIMULTANEX

PACAB

MATILDA SVENSSON GRAFISK FORM OCH ILLUSTRATION

VASS FORM / MEMORIES OF SWEDEN

SEPRO AB

WOOD POWER CONSTRUCTION SVERIGE AB (WPCSAB)

SVENSKA BYGGSYSTEM AB

FRANS OSKAR AB

VENTILABIS AB