Våra tillväxtföretag

Adatype

Adatype

Andrii Krot, grundare

Skapar affärsmöjligheter av potentialen med att skriva på en pekskärm.

Artiklar

Video

Rentbike

Rentbike

Johan Sundh, grundare

Rentbike erbjuder cykeluthyrning på flera platser i södra Sverige. Önskas leverans till eller hämtning från en specifik plats så transporteras cyklar dit.
Rentbike drivs av grundaren Johan Sundh och företagets tjänster riktar sig såväl till slutkunden såväl som till cykeluthyrare av olika slag.

Johan deltog med Rentbike i Företagsfabrikens Innovationstävling hösten 2019 och vann en plats i vårt tillväxtprogram under 1 år.

Artiklar

Hemsida

Video

Lumispectra

Lumispectra

Joakim Jakobsson, grundare

”Vi vill inte jobba i en nytänkande bransch, vi skapar branschen!”

Lumispectra förvandlar ditt skyltfönster till en skärmlös display, utan att ta bort insynsmöjligheterna.

Hemsida

Video

Measure and Change

Measure and Change

Sarah Nilsson och Erika Jonsson Bernstone

Measure & Change utvecklar ett digitalt verktyg för uppföljning och redovisning av klimatpåverkan. Tjänsten tar automatiskt fram information om utsläppen genom att kombinera data från olika system och källor och visualiserar resultatet.

Artiklar

Hemsida

Video

Solution Valley AB

Solution Valley AB

Birthe Björkenstock och Pooya Yousefi 

Solution Valley erbjuder trygghetstjänster genom en app och företaget var vinnaren i Innovationstävlingen som genomfördes våren 2020. I appen som företaget arbetat fram registreras användarnas hälsodata, till exempel pulsen och blodtrycket, och om några värden skulle börja avvika från de normala reagerar appen genom att larma. Även andra användare i närheten kan samtidigt larmas, så att olyckor eller plötslig sjukdom snabbt kan upptäckas.

Artiklar

Arvid Hajilou

Arvid Hajilou

Arvid Hajilou

Arvid Hajilou är antagen som privatperson med ett projekt att utveckla en plattform där det enkelt att köpa och säljas kvalificerade tjänster.

Artiklar

MyPauze

MyPauze

Stephanie Spindler Jonsson

MyPauze är ett företag som hjälper människor att minska sin skärmtid och öka koncentration och inlärning. Detta genom att erbjuda stilrena och funktionella produkter till skolor, företag och privatpersoner som gör det möjligt att frigöra mer tid för användaren till återhämtning, fokus och kvalitetstid på ett enkelt och okomplicerat sätt. 

Artiklar

Hemsida

Unicore Nordic AB

Unicore Nordic AB

Daniel Ekeroth och Jakob Alftén

Detta fintech företag vill utveckla en ny lösning som inte finns på marknaden idag är vinnare från höstens Innovationstävling. Läs mer om dem här.

Artiklar

Leadtub

Leadtub

John Thyr

Leadtub är nästa generations verktyg för Leadsgenerering där affärsmöjligheter identifieras av ett agentnätverk och förmedlas till företag. Den digitala plattformen låter människor på ett enkelt sätt rapportera om möjligheter som dyker upp i det dagliga livet och nätverket – vilket skapar en ny form av tillväxt för Leadtubs kunder.

Artiklar

Hemsida