Våra tillväxtföretag

Boards on Fire

Boards on Fire

Ola Karlsson, grundare

Boards on Fire är en molntjänst som hjälper verksamheter att hantera mål, planering och förbättringsaktiviteter. Effektivare pulsmöten där medarbetare kan delta på plats eller på distans. Aggregera information från olika delar av verksamheten till en överskådlig bild för ledningsgruppen. Dela uppdaterad information med samtliga medarbetare i realtid.

Hemsida

Video

Adatype

Adatype

Andrii Krot, grundare

Skapar affärsmöjligheter av potentialen med att skriva på en pekskärm.

Video

Rentbike

Rentbike

Johan Sundh, grundare

Rentbike erbjuder cykeluthyrning på flera platser i södra Sverige. Önskas leverans till eller hämtning från en specifik plats så transporteras cyklar dit.
Rentbike drivs av grundaren Johan Sundh och företagets tjänster riktar sig såväl till slutkunden såväl som till cykeluthyrare av olika slag.

Johan deltog med Rentbike i Företagsfabrikens Innovationstävling hösten 2019 och vann en plats i vårt tillväxtprogram under 1 år.

Artiklar

Hemsida

Video

Lumispectra

Lumispectra

Joakim Jakobsson, grundare

”Vi vill inte jobba i en nytänkande bransch, vi skapar branschen!”

Lumispectra förvandlar ditt skyltfönster till en skärmlös display, utan att ta bort insynsmöjligheterna.

Hemsida

Video

Measure and Change

Measure and Change

Sarah Nilsson och Erika Jonsson Bernstone

Measure & Change utvecklar ett digitalt verktyg för uppföljning och redovisning av klimatpåverkan. Tjänsten tar automatiskt fram information om utsläppen genom att kombinera data från olika system och källor och visualiserar resultatet.

Artiklar

Hemsida

Video

Gimic

Gimic

Marcus Nilsson, grundare

Gimic är den kognitiva kameran. Gimic är som mänskliga ögon i produktionen och håller koll på alla tillverkningsceller. Datan som samlas in leder till kontinuerlig förbättring.

Artiklar

Hemsida

Video

YLDR

YLDR

Robin Backström, grundare

Creating the world’s No. 1 eSportswear

Hemsida

Video

Solution Valley AB

Solution Valley AB

Birthe Björkenstock och Pooya Yousefi 

Solution Valley erbjuder trygghetstjänster genom en app och företaget var vinnaren i Innovationstävlingen som genomfördes våren 2020. I appen som företaget arbetat fram registreras användarnas hälsodata, till exempel pulsen och blodtrycket, och om några värden skulle börja avvika från de normala reagerar appen genom att larma. Även andra användare i närheten kan samtidigt larmas, så att olyckor eller plötslig sjukdom snabbt kan upptäckas.

Artiklar

Darkness Publishing AB

Darkness Publishing AB

Sofi Poulsen

Darkness Publishing AB står idag på tre ben: Eget författarskap, förlagsverksamhet där moderna sagor och berättelser är i fokus samt Skapande Skola – där barn uppmuntras att skapa berättelser och utveckla sin skrivförmåga och fantasi. 

Artiklar

Hemsida

Arvid Hajilou

Arvid Hajilou

Arvid Hajilou

Arvid Hajilou är antagen som privatperson med ett projekt att utveckla en plattform där det enkelt att köpa och säljas kvalificerade tjänster.

Artiklar