Linnéuniversitetet går in i Quiqly: ”Smickrande”

Linnéuniversitetet går in i Quiqly: ”Smickrande”

Det blåser rejäl medvind för Quiqly. Bolaget har fått in fem nya investerare och lanserar i dagarna både en ny produktversion och ny hemsida.

Quiqly är ett av de företag som ingår i Företagsfabrikens tillväxtprogram. Affärsidén är att ta fram nya smarta betallösningar för tidningssajter. 2023 har inletts på bästa sätt för Carl Johansson och Marcus Öhrner. De sammanstrålade under en studentkickoff på Linneuniversitetet för 2,5 år sedan och snart hade de grundat Quiqly.

Efter en första lansering av produkten hösten 2022 har allt gått väldigt fort.

– Vi har tidningar som står på kö för att få in tjänsten på deras sidor så det handlar mycket om att planera och strukturera, säger Carl Johansson.

Marknaden har reagerat positivt på Quiqlys produkt och företaget har nu klart med inte mindre än fem nya investerare. Till överraskningarna hör att en av investerarna är Linnéuniversitetets holdingbolag, Linnaeus Venture.

– För första gången någonsin går Linnéuniversitetet in och investerar i ett studentdrivet bolag. Det är jättepositivt att de tänjt på sina gränser och ser det som positivt att börja här. Både i Stockholm, på Handels, och i Lund är det vanligt att universiteten går in och backar upp studentdrivna bolag. Linnéuniversitetet har velat göra det en längre tid men inte tagit klivet. Det känns smickrande att vara först, säger Carl Johansson.

Inte nog med det. Fler nyheter är på gång.

– I dagarna kommer vi att lansera den nya produktversionen, som kommer att bli en game changer. Alla våra system är uppdaterade och går online inom ett par dagar. Dessutom lanserar vi vår nya hemsida, säger Marcus Öhrner.

Läs vad Linnéuniversitetet skriver om nyheten här!