Softwerk uppköpt – blir del av ny Växjöbaserad IT-jätte

Softwerk uppköpt – blir del av ny Växjöbaserad IT-jätte

Företagsfabrikens alumni Softwerk har köpts upp av nya bolagsgruppen Soft Cap från Växjö. Tidigare i veckan offentliggjorde bolaget att man storsatsar på att skapa en Växjöbaserad IT-jätte. Soft Cap investerar 70 miljoner kronor, där investmentbolaget Spiltan AB står för 50 miljoner kronor. I ett pressmeddelande skriver Soft Cap att man avser förvärva mindre till medelstora företag och lönsamma produktbolag inom IT-sektorn.

Soft Caps två första köp är Företagsfabrikens alumniföretag Softwerk och Infotrader, med bas i Karlskrona. Ett tredje företag väntas offentliggöras inom kort.

Softwerk är ett bolag som utvecklar mjukvara och har ena benet i den akademiska världen och det andra i den kommersiella världen. Företaget, som vuxit explosionsartat sedan starten 2008, utsågs till Årets Gasell av Dagens Industri 2017, 2018 och 2019 och utsågs 2019 även till Superföretag av Bisnode. Genom att vara vetenskapligt och tekniskt i framkant kan Softwerk erbjuda de mest värdefulla produkterna till sina kunder.

På företagsfabriken är vi stolta över att ha fått vara en del i Softwerks resa och i filmen nedan, inspelad i Softwerks kontor i Växjö tidigare i år, berättar Softwerks grundare och CTO Rüdiger Lincke om resan mot framgång och om det lyckade samarbetet med Företagsfabriken.

Läs mer: Spiltan investerar 50 miljoner kronor i mjukvaruserieförvärvaren Soft Cap

Läs mer: De bygger ny företagsgrupp med IT-bolag i Växjö