Välkommen till den moderna mötesplatsen!

Välkommen till den moderna mötesplatsen!

Vårens milda renoveringskaos är ett minne blott och vi kan med ett stort tacksamt leende fastslå att vårt alumniföretag Plym gjort ett enastående arbete med att designa ”nya” Företagsfabriken. Euforiskt tänker vi att Du inte sett Kronoberg innan Du gjort en visit i vår nya miljö ute på universitetsområdet i Växjö!

Vi är nyfikna på Dig, vad Du tycker och tänker, och vill därför bjuda in Dig att besöka oss, ta några sköna steg in i vår välkomnande inkluderande miljö och känna det behagliga ljudet av en pågående kaffebryggning. Vi som träffas här kliver in i en idéernas mötesplats där vi gärna avnjuter en kopp tillsammans i en omgivning som sjuder av liv, lust och kreativitet.

Vi är vad vi heter. En fabrik, där vi utvecklar hållbara och expansiva företag för ett språng ut på den globala marknaden. Det är vårt uppdrag att hitta lösningar på samhällets utmaningar och hjälpa våra företagare att växa utifrån sina behov och möjligheter. För att vi ska lyckas med det är en stimulerande arbetsplats ett av våra viktigaste verktyg.

På Företagsfabriken finns en noga tänkt tanke bakom varje kvadratmeter yta. Vi vill att det ska märkas och göra skillnad för den som byter hemkontoret mot en plats hos oss, sida vid sida med andra entreprenörer. Det bygger passion och inspiration och skapar gemenskap och kamratskap.

Här finns tilltalande möteslokaler, anpassade för ett kreativt kaos.

Här finns tysta rum för den som har en viktig uppgift framför sig som kräver lugn och ro.

Här finns contentrum, som används för filminspelning.

På Företagsfabriken ger vi Dig en viktig grundplatta att stå på och utrustar Dig också med de redskap och verktyg Du behöver för att kunna klättra.

Kanske är det just Dina vägar som ska korsas med våra?

Oavsett vilket kvarstår vår stående inbjudan.

Vi är nyfikna – på Dig!

Plyms vision om Företagsfabriken:

Den moderna fabriken

Miljön nästan osar av kreativitet och skapande. Det du först slås av är
energin i den stora öppna ytan när du klivit innanför dörrarna. Den öppna ytan bjuder in till arbete oavsett om du vill jobba tillsammans med dina kollegor eller affärsutvecklare stående runt ett bord eller om du vill slå dig ner själv i en fåtölj. Blickar du runt kan du se hur vi stolt visar upp våra företagare och deras idéer men också våra alumner som tagit den utmanande resan och
lyckats. Du kan känna hur doften av kaffe blandas med friskheten från de enorma fång av växter som ramar in den öppna ytan och resterande delar av kontoret för att syresätta det hårda arbete som utförs här i fabriken. För det är just till fabriken du kommit, till  Företagsfabriken i Kronoberg.

I vår fabrik utvecklar vi hållbara och expansiva företag och rustar dem för en global marknad. Vi finslipar kolklumpar till diamanter med hjälp av vassa, ärliga och ibland tuffa tillväxtprogram. Men den här resan är inte till för alla, den kräver stenhårt jobb och att man är villig att sätta blod, svett och tårar i första rummet. Våra företagare har drivet och affärsidéerna med potential att skapa förändring på såväl lokal som global nivå. Har du viljan har vi verktygen. Fabriken som är kulissen för denna resa är tidlös monokrom och på många sätt minimalistisk. Dess mening är att serva både företagare och affärsutvecklare som tillsammans jobbar hårt för att ta fram morgondagens bästa affärsidéer. Varje rum har ett syfte om inte flera. Inga ytor eller objekt existerar utan att vara relaterade till ett behov eller en funktion. Utformningen är så pass pedagogisk att användningsområdet är självklart och det krävs i en fabrik som går på högvarv.

Den återhållsamma interiören agerar bakgrund till människorna som fyller dessa rum och adderar färg, form och idéer, men läs stök.

Gemenskapen på fabriken är tydlig och människorna som fyller lokalerna är ödmjuka, passionerade och inkluderande. Företagarna som tidigare kan ha suttit ensamma på egna kontor sitter nu sida vid sida och inspirerar och hjälper varandra. Man känner delaktighet i varandras framgångar och har förståelse för varandras situation där man öppet kan diskutera och skapa lösningar.
Transparens är viktigt och tryggheten och tilliten man känner inom fabriken möjliggör möten på öppna ytor, fria glaspartier och att man alltid kan känna sig delaktig i arbetet som sker.

Den minimalistiska fabriken ställer höga krav på enkelhet och vi skryter inte med förstklassiga designmöbler, vi lägger hellre pengarna på affärsutveckling. Trots att kulissen är monokrom så är den aldrig tråkig, vi använder olika texturer i material och skapar möten mellan släta och grova ytor eller mjuka och hårda material som skapar harmoni i en intressant mix. En skrovlig gjutjärnskruka framför en matt kalkmålad vägg ljussätts och högt hårt stål ramar in transparent glas i en skärmvägg för att skapa den rätta känslan av en modern och fabrik. För det är just modern fabriken är,
människorna här jobbar med framtid och innovation och vissa av företagen här kommer till och med vara före marknaden.

Det är därför viktigt att vi inte blir för industriella och rustika i vårt uttryck i fabriksmiljön. Vi vill inte associera till “förr i tiden” och på så sätt riskera att tappa tempot, nej vi utstrålar istället professionalism i en sofistikerad, modern miljö. Så varmt välkommen till vår moderna fabrik, men tänk på att detta bara är ett stopp på vägen – slutstationen når du själv men vi erbjuder dig gärna en hjälpande hand på vägen dit.

Vill du veta mer om Plym? Klicka här!