Prisregn över Företagsfabriken – två företag klara för SKAPA-finalen i Stockholm!

Prisregn över Företagsfabriken – två företag klara för SKAPA-finalen i Stockholm!

Tisdagen blev en dag i framgångens tecken för Företagsfabriken. Två av våra tillväxtföretag, Quiqly och Payl, tog hem länssegern i prestigefyllda SKAPA-priset.

2021 blev en stor succé för Företagsfabrikens tillväxtföretag Adatype och grundaren Andrii Krot, som gick hela vägen och utsågs till årets unga innovatör i Sverige av SKAPA-juryn.

Nu kan vi stolt meddela att ytterligare två av våra företag har chansen att föra traditionen vidare.

Under en ceremoni på residenset i Växjö utsågs nämligen Carl Johanssons och Marcus Öhrners företag Quiqly till vinnare av Länspriset i Kronoberg 2022. För första gången avslöjade de offentligt vad deras affärsidé går ut på.

– I dag möter du många låsta tidningsartiklar på Facebook. Vi lägger till en liten betalvägg som kompletterar tidningens befintliga prenumerationsvägg och hjälper dem att få nya prenumeranter och även med att låsa upp en enskild artikel, berättar Carl Johansson.

– Vi hjälper tidningarna att nå ut till nya kunder som kan bli långsiktiga kunder. Vi mjukar upp kunden, säger Marcus Öhrner.

Den 10 november tävlar Quiqlys ägarduo i SKAPA-prisets stora riksfinal i Stockholm.

Det gör även Jakob Alftén med sitt företag Payl, som inriktar sig på digitala kvitton. Jakob utsågs i dag till SKAPA-vinnare i klassen ”Unga innovatörer”.

I den här intervjun på denna sajt förklarar Jakob Alftén sin affärsidé på följande sätt:

– Folk är trötta på att ha kvitton utspridda överallt; i byrån, i mailen, i kavajen eller pärmen. När du väl behöver ditt kvitto så vet du inte var det är. Den här uppsamlingen gör det möjligt att ha alla viktiga kvitton på ett och samma ställe. Både digitala kvitton och bilder på fysiska papperskvitton. Fördelen gentemot andra aktörer är att du kan ta emot digitala kvitton och relevanta erbjudanden utan att gå med i en kundklubb, på dina villkor.

Företagsfabriken är stolta över våra duktiga innovatörer och företag. Vi gratulerar Quiqly och Payl och önskar stort lycka till i Stockholm!

Läs mer: Prisregnet fortsätter för Andrii Krot och Adatype