Ny partner möjliggör etableringar i Nordamerika för Företagsfabrikens företag

Ny partner möjliggör etableringar i Nordamerika för Företagsfabrikens företag

Att lansera sig på marknader utomlands är ett mål för tillväxtföretagen i Företagsfabriken. För att göra det enklare för företagen att etablera sig i Nordamerika har Företagsfabriken tillsammans med fyra andra inkubatorer i Sverige startat ett samarbete med den kanadensiska advokatbyrån Durand Lawyers.

De tillväxtföretag som blir antagna till Företagsfabrikens tillväxtprogram har en målsättning att växa fort och kunna expandera till flera nya marknader. Nordamerika – med Kanada och USA är marknader som är intressanta för tillväxtbolag att etablera sig på – men andra affärslagar och andra immateriella lagar gör det svårt för företag att etablera sig i Nordamerika.

Företagsfabriken är därför glada att ha advokatbyrån Durand Lawyers som samarbetspartner för att göra det enklare för Företagsfabrikens tillväxtföretag att etablera sig i Nordamerika. Samarbetet kom fram genom Scandinavian Startup Week – som under tre års tid presenterat spännande svenska startups för nordamerikanska investerare i Kanada. David Durand, som är grundare av Durand Lawyers, är specialist på affärsjuridik och IP-rättigheter. David Durand prisar Sverige som ett av världens mest innovativa länder och citerar European Innovation Scoreboard 2020 samt Global Innovation Index 2019 där Sverige rankades som nummer ett och två.

Genom samarbetet med Durand Lawyers kommer Företagsfabriken få guidning kring immateriella lagar, och grundläggande förståelse för hur den nordamerikanska marknaden fungerar för att underlätta tillväxtföretagens lanseringar i Nordamerika. ”Genom detta samarbete hjälper vi några av de bästa, unga startupbolagen i Sverige att få exponering och en chans att konkurrera i Nordamerika”, säger David Durand i ett pressmeddelande.

Företagsfabriken i Kronoberg är en av fyra svenska innovationsaktörer som står bakom initiativet Scandinavian Startup Week och det nya partnersamarbetet. De andra är BizMaker i Västernorrland, Movexum i Gävleborg och Kalmar Science Park