Gimic landar prestigeorder med Alfa Laval

Gimic landar prestigeorder med Alfa Laval

Företagsfabrikens alumni Gimic AB skördar nya framgångar. Nu har Gimic landat en prestigeorder med Alfa Laval, en ledande leverantör av förstklassiga produkter inom värmeöverföring, separering och flödeshantering.

Kontakten mellan Gimic och Alfa Laval startade i ett tidigt skede genom samarbetspartnern MITC. Det har lett fram till att Gimic ska installera två helautomatiska visuella inspektionsstationer hos Alfa Laval.
– Det innebär förhoppningsvis en kvalitetsstämpel som bevisar att vi kan det vi håller på med, säger Henrik Arvsell, vd för Gimic AB.

Skapar den här affären nya arbetstillfällen?
– Inte på kortkort sikt men förhoppningsvis på lång sikt. Vi är just nu inne i ett arbete med att dra in nya pengar. Vår strategi är att fortsätta växa och det känns som en perfekt tajming att få till detta.

Hur skulle du vilja beskriva ert framgångskoncept?
– Det vi gör är en kombination av AI, IT och kunskap om industriprocesser. Vi brukar säga att vi är en portal mellan den fysiska och digitala världen. Dert vi gör är att digitalisera en operatörs specifika know-how.

Vilket blir nästa steg?
– Nästa steg är att hoppa på den strategiplan vi har. Det innebär att växa, framför allt när det gäller kundrekrytering. Det i sin tur innebär att vi behöver bygga ut mycket av den kompetens vi har som är kundnära.