Växjö Lakers ordförande Anna Arvsell tar samma roll i AI-bolaget Gimic

Växjö Lakers ordförande Anna Arvsell tar samma roll i AI-bolaget Gimic

Gimic AB har utvecklat en unik kamera för kvalitetssäkring i tillverkningslinjer inom bl a fordonsindustrin. Det är en så kallad kognitiv kamera som placeras på lämpliga platser i tillverkningslinjen och avsynar tillverkade fordonsdelar för att upptäcka ev kvalitetsbrister.

Marcus Nilsson, vd och grundare på Gimic, säger att deras produkt är unik eftersom den ger industrin ett komplett verktyg för avsyning och kvalitetssäkring med den moderna tekniken inom maskininlärning eller så kallad AI.

Bolagets nya styrelseordförande Anna Arvsell har en lång bakgrund inom industrin med grund i Ljungbyföretaget Svetruck. Tillsammans med familjen driver hon idag koncernbolaget Merlinum AB med dotterbolag som bl a Swepart Transmission och Merlinum Forklift.

Med flera års erfarenhet av styrelsearbete så tillträdde hon under året posten som Växjö Lakers styrelseordförande. Nu intar hon samma roll i det innovativa tillväxtbolaget Gimic AB.

– Det är spännande att vara med i ny bransch, men som ändå ha så tydlig koppling till mina erfarenheter. Att få vara med i ett tidigt skede för bolaget, och få bygga upp det från grunden ser jag mycket fram emot. Jag tänker att jag tar med mig struktur, ordning och reda från de större bolagen jag är delaktig i och kombinerar detta med den härliga nybyggarenergin som finns i vårt Gimicgäng. Jag är hedrad över att Marcus ville ha med mig på resan, både som delägare och i uppdraget som ordförande, säger Anna Arvsell, nytillträdd styrelseordförande i Gimic AB.

–Svensk industri står inför väldigt stora utmaningar i form av digitalisering och automatisering. Vårt egenutvecklade system för kvalitetsinspektion kommer att spela en stor roll i framtidens produktionssystem. Under 2019 har det verkligen lossnat för oss med en ökning av omsättningen på 544 % jämfört med föregående år, säger Marcus Nilsson, vd och grundare för Gimic AB.

Pressmeddelande på Mynewsdesk