YLDR klär landslaget i esport

YLDR klär landslaget i esport

Den 11-15 december avgörs VM i E-Sport. Efter en månads VM-kval står det nu klart att proffslaget Godsent med spelarna Rasmus ”Chessie” Blomdin, Andreas ”Xibbe” Ragnemalm, Charlie ”Charlie” Arat, Jerry ”EGM” Lundkvist, Gustav ”S4” Magnusson tillsammans med Tekken 7-spelaren Adam “Adam-0” Ayachi och Pro Evolution Soccer-spelaren Samir “SAM” Ben Sassi kommer att representera Sverige i Seoul, Sydkorea.

Glädjande i sammanhanget är att YLDR, ett startupbolag som deltar i företagsfabrikens verksamhet, i år fått fortsatt förtroende att göra landslagets matchkläder.

Startupbolaget YLDR levererar e-sportkläder. Förra året fick företaget det prestigefyllda uppdraget att ta fram det svenska e-sportlandslagets VM-kläder. Nu är nya samarbeten på gång.

Torsdagen den 14 november genomfördes Musikgibbet, en livestreamad e-sportturnering som arrangerades av Pantamera och Universal Music som ett led i Musikhjälpen. Artister, influencers och e-sportare hade bjudits in för att delta är bland andra Yzn, Dada Life, Anis Don Demina, Ben Mitkus och Alex d´Rosso.

YLDR klädde upp hela eventet och det gav således en förhoppning om att kunna diskutera vidare kring samarbeten med flera av deltagarna.

Framöver kommer YLDR att marknadsföra sig bredare och inte bara genom samarbeten med andra arrangemang. Vd och medgrundare Robin Backström berättar att finansiering av det kan komma att ske antingen genom samarbete med någon utländsk aktör eller genom att ta in nytt kapital. rt sig genom den här typen av samarbeten, men planerar nu att göra en bredare satsning.

VM i spelen Dota 2, Pro Evolution Soccer samt Tekken 7 arrangeras i Sydkoreas huvudstad Seoul den 11–15 december och kommer spelas mellan medlemsländerna i IESF, och över 50 nationer förväntas deltaga.