Företagsfabrikens alumni Solutions for tomorrow får ny huvudägare

Företagsfabrikens alumni Solutions for tomorrow får ny huvudägare

Den finska investeringsfonden Verso Capital tillträder som huvudägare med 51% ägande och tillskjuter en större summa i tillväxt kapital till Solutions for tomorrow AB. Grundarna kommer fortsätta aktivt driva bolaget och behålla sina respektive ägande. Entreprenörinvest Sverige AB samt ALMI Invest Småland och öarna AB kommer fortsatt vara delägare.

Den finska investeringsfonden Verso Capital tillträder som huvudägare med 51% ägande och tillskjuter en större summa i tillväxt kapital till Solutions for tomorrow AB. Grundarna kommer fortsätta aktivt driva bolaget och behålla sina respektive ägande. Entreprenörinvest Sverige AB samt ALMI Invest Småland och öarna AB kommer fortsatt vara delägare.

”Från befintliga ägare, grundarnas och från bolagets sida ser vi oerhört positivt till denna förändring. Förändringen gör Solutions for tomorrow AB till en mycket starkareaktör och leverantör i marknaden som fortsatt förblir ett svenskt och oberoende bolag” säger Solutions for tomorrow AB:s s vd Mattias Guldstrand.

Investeringen kommer att accelerera Solutions for tomorrow’s internationella expansion och driva nya tillväxtinitiativ, inklusive breddning av produktportföljen.

Solutions for tomorrow utvecklar och tillverkar mobila röntgensystem och är ledande i sin nisch. Företagets koncept “True X-Ray Mobility” innefattar ett skräddarsytt röntgensystem med tillhörande transportfordon som ger full kapacitet även utanför sjukhuset. Solutions for tomorrow har gentemot etablerade konkurrenter tre unika styrkor: 1) Enastående mobilitet, 2) Revolutionerande batteriteknik och 3) Förbättrad rengöring.

Verso Capital är ett finskt investeringsbolag som är specialiserat på att bygga internationella B2B-företag inom sina respektive områden. Idag meddelade bolaget att de har undertecknat ett avtal om att förvärva en majoritetsandel i Solutions for tomorrow genom en betydande kapitalinvestering. Verso Capital avser att påskynda företagets internationella expansionsplaner, vilket inkluderar att nå ut med de mobila röntgenapparaterna till fler patienter utanför sjukhus.

Solutions for tomorrow har till dags dato sålt mer än 300 enheter i 25 länder globalt. Företaget erbjuder sjukhus och kliniker innovativa, mobila röntgenenheter som förbättrar vårdupplevelsen och patientsäkerheten. Systemen gör att personalen kan arbeta mer effektivt, med högre flexibilitet och till en lägre kostnad. Solutions for tomorrow’s produkter är försedda med modern, unik och egenutvecklad batteriteknologi. De är mindre och lättare än andra alternativ på marknaden och kan enkelt transporteras i en normalstor skåpbil – liknande som de som används för eldrivna rullstolar. Sammantaget möjliggör Solutions for tomorrow’s lösning röntgenbilder av sjukhuskvalitet utanför traditionell sjukhusmiljö.

Verso Capital är en aktiv ägare som investerar i verksamheter som är redo att växa internationellt. Som majoritetsägare och genom ett aktivt arbete med portföljbolagen fokuserar Verso Capital på att lösa flaskhalsar för tillväxt och lönsamhetsutmaningar och kan på så sätt skapa långsiktig hållbar tillväxt i sina investeringar. Verso Capital kommer använda sin expertis och sitt nätverk för att påskynda Solutions for tomorrow’s ambitiösa globala expansionsplaner.
“Vi är mycket glada och stolta över att Verso Capital kommer ombord som en ny investerare i Solutions for tomorrow. Det här är en otrolig möjlighet att förbättra vården för så många patienter”, säger Solutions for tomorrow’s VD Mattias Guldstrand.

“Det är avgörande för oss att alla investerare delar vår vision vilket också Verso Capital gör. Kapitaltillskottet och deras långa erfarenhet av internationella affärer kommer att stärka vårt erbjudande och påskynda tillväxten. Vi dyker direkt in i en rekryteringsfas så att vi kan ta in de talanger vi behöver för att nå den gemensamma visionen. Vi har en spännande tid framför oss!”

“Vi är glada över möjligheten att arbeta tillsammans med teamet på Solutions for tomorrow och vara en del av den globala tillväxtresan”, säger Marko Järvinen, Partner på Verso Capital. “Teamet har redan visat företagets potential att bli en global ledare inom den mobila röntgenindustrin. Solutions for tomorrow’s mervärden för sjukhus, sjuksköterskor och patienter är helt unika och förbättrar vårdprocesserna mot en mer patientvänlig och säker miljö.”
Hansen Advokatbyrå agerade juridisk rådgivare och Grant Thornton finansiell rådgivare till Verso Capital. Vinge fungerade som juridisk rådgivare och AZ Growth Capital som finansiell rådgivare till Solutions for tomorrow.