Pressmeddelande: Blekingebaserade Kick Capital investerar i att främja psykisk Hälsa

Pressmeddelande: Blekingebaserade Kick Capital investerar i att främja psykisk Hälsa

Det nystartade investmentbolaget Kick Capital, som drivs av Blekinge Business Incubator, gör sin första investering i utbildningsföretaget Your Minds.

Your Minds deltar i inkubatorprogrammet på Kalmar Science Park sedan 2019. Företaget har utvecklat ett koncept som kallas HHR; hjärt- och hjärnräddning. Your Minds affärsidé är att erbjuda evidensbaserad och kvalitetssäkrad utbildning som främjar och agerar för psykisk hälsa på arbetsplatser.

– Det är guld värt att få det här tillskottet. Kick Capitals investering kan vara avgörande för vår utveckling och fortlevnad. Nu öppnas många dörrar, då vi får tillgång till Kick Capitals alla affärsänglar och deras kompetens och nätverk på ett bräde, säger Charlotte Kaupang, vd och grundare av Your Minds.

Your Minds lär ut hur medarbetare ska agera för att minska sjukskrivningar och främja den psykiska hälsan.

– Vi vill hjärt- och hjärnsäkra Sveriges arbetsplatser, så att alla kan agera vid såväl hjärtstopp som psykisk ohälsa och utmattning, förklarar Charlotte Kaupang.

35 affärsänglar har investerat i Kick Capital tillsammans med statliga Saminvest. Totalt har företaget 14 miljoner kronor att investera i uppstartsbolag.

För mer information:
Therese Wolff
Investment Manager Kick Capital
+46 708-99 98 25
therese@b-b-i.se

Charlotte Kaupang
Vd och grundare Your Minds
+46 702-54 68 86
charlotte@yourminds.se

Om Kick Capital:
Kick Capital är ett investeringsbolag som investerar i uppstartsbolag från olika branscher och orter i hela sydöstra Sverige. 35 av sydöstra Sveriges mest framträdande investerare och affärsänglar är engagerade i vårt nätverk. Kick Capital drivs av Blekinge Business Incubator tillsammans med Företagsfabriken i Kronoberg, Kalmar Science Park och statliga Saminvest.

Läs mer om Kick Capital: https://kickcapital.se/