Ansökan öppen: Blir det du som får 200 000 kronor?

Ansökan öppen: Blir det du som får 200 000 kronor?

För nionde året i rad delas ÅForsk Entreprenörsstipendium ut. Ansökningstiden är öppen fram till den 15 november och de tio mest innovativa entreprenörerna belönas med 200 000 kronor var.

Stipendiet är ett samarbete mellan stiftelsen ÅForsk och SISP (Swedish Inkubators and Science Parks). ÅForsk har sedan starten 1985 delat ut omkring 620 miljoner kronor i forskningsanslag, resestipendier och stipendier till innovatörer.

Nu ska ÅForsk Entreprenörsstipendium delas ut för nionde året.

Vem kan söka?

Ansökan görs personligen i den sökandens namn, inte i teamets. Den sökande entreprenören ska ha koppling till universitetsmiljö, antingen som student, doktorand, forskare eller lärare. Både entreprenörer som finns i en inkubator/science park och entreprenörer som inte finns i någon av innovationsmiljöerna är välkomna att söka.

Var skickar jag in min ansökan?

Ansökningsformuläret hittar du via den här länken!

Hur söker jag?

1. Ladda ner ansökningsformuläret och fyll i det utförligt. 

2. Ansökan ska för att anses vara komplett innehålla samtliga uppgifter besvarade i ansökningsformuläret och bifogas tillsammans med två bilagor:

  • En undertecknad motivering som stärker din ansökan från en affärsutvecklare vid en inkubator eller science park. 
  • Ditt cv.

3. Ladda upp ansökningsformulär inklusive bilagor här senast den 15 november 2022. OBS! Tänk på att det behövs en gmailadress för att kunna ladda upp ansökan. 

4. 10 vinnare röstas fram av en jury med representanter från ÅForsk och Swedish Incubators & Science Parks.