Vinnaren för Innovationstävlingen utsedd – Solution Valley AB ”Nu dubblar vi hastigheten”

Vinnaren för Innovationstävlingen utsedd – Solution Valley AB ”Nu dubblar vi hastigheten”

Företagsfabriken i Kronoberg arrangerar för andra året i rad en innovationstävling för att hitta och hjälpa nästa blivande storföretag från Kronoberg. Intresset har varit mycket större denna gång, och av de 24 bidrag som kom in, utsågs Solution Valley, som jobbar med till segrare och kommer få en plats i Företagsfabrikens Tillväxtprogram.

”Vi är glada över det engagemang som vårens tävling har skapat. Under tävlingen har vi fått in tävlingsbidrag med entreprenörer från sex av länets åtta kommuner.” Säger Sandra Ruuda, VD för Företagsfabriken. Vinnaren utsågs efter granskning, inledande möten och en pitch för en jury och vinnaren av Företagsfabrikens Innovationstävling för våren 2020 är start up företaget Solution Valley AB som arbetar med trygghetstjänster via en app. Genom att låta appen ta del av din hälsodata och information som puls och blodtryck kan den larma när något avviker. Appen kan även larma användare i närheten vilket gör att en olycka eller ett fall snabbt kan upptäckas och sjukvårdspersonal kan tillkallas.

Appen har idag 12 000 användare och Solution Valley AB arbetar nu på att ta fram en prototyp på ett armband som kopplas till appen.

Solution Valley AB grundades av består av Birthe Björkenstock och Pooya Yousefi och har sitt säte i Växjö. Solution Valley hoppas nu kunna accelerera sin verksamhet och nästa steg är att lansera en ny version av appen och påbörja försäljningen av tjänsten i Sverige.

”Just nu går vi fram men med Företagsfabrikens hjälp kan vi dubbla hastigheten, säger Pooya Yousefi, grundare av Solution Valley AB, och fortsätter; ”Vi ser Sverige som en testmarknad men målet är att växa i USA och Kina, där vi hoppas att våra tjänster kan bidra till en tryggare och säkrare värld för alla.”

”Vi är glada att utse Solutions Valley till segrare, men det var inte lätt val, då det var många bra bidrag och vi är imponerade över den kreativitet och den anda av entreprenörskap som finns runtom i Kronoberg, då den generella kvaliteten på tävlingsbidragen har varit väldigt bra, och det finns flera bidrag som vi tror kan bli framgångsrika” säger Sandra Ruuda – VD Företagsfabriken.