World Trade Center i Växjö blir en samverkansplats för Företagsfabriken

World Trade Center i Växjö blir en samverkansplats för Företagsfabriken

Företagsfabriken i Kronoberg inleder samarbete med Castellum, vilket ger Företagsfabriken tillgång till lokaler i World Trade Center i Växjö för olika aktiviteter – som nätverksträffar, möten eller utbildningar.

Företagsfabriken och företagen i deras tillväxtprogram sitter idag på Videum, i anslutning till Linneuniversitet och Videum Science Park. Det nya samarbetet med Castellum ger Företagsfabriken möjlighet att genomföra aktiviteter på en plats närmare Växjös näringsliv.

Vi är glada för detta samarbete, det gör det möjligt för oss att skapa möten genom nätverksträffar och utbildningar, mellan våra tillväxtföretag och andra aktörer i Kronobergs näringsliv. Det är denna typ av möten som hjälper till att utveckla och förädla innovationer. Det är perfekt att kunna genomföra de här aktiviteterna i World Trade Center i Växjö eftersom det är en central plats i Växjö och en knutpunkt för näringslivet i Växjö. ” säger Sandra Ruuda, VD för Företagsfabriken i Kronoberg.

Jag är mycket förväntansfull inför samarbetet med Företagsfabriken i Kronoberg. Vi brinner för innovation och tillväxt och ser en stor ömsesidig vinning i att stärka banden mellan Företagsfabriken och regionens näringsliv”, säger Jenny Rungegård, Affärsområdeschef Castellum.  

Företagsfabriken arbetar för att hjälpa Kronobergs drivna entreprenörer att förverkliga sin potential. I Företagsfabrikens tillväxtprogram får företagare verktyg och affärscoaching för att lyckas förvandla sina affärsidéer till snabbt växande tillväxtbolag som skapar arbetstillfällen och skatteintäkter till Kronoberg.

Vi jobbar för att hjälpa drivna entreprenörer i hela Kronoberg och vi ser samverkansplatsen i World Trade Center, som en viktig men endast första samverkanplatsen för Företagsfabriken. För att vi ska leverera vårt uppdrag att hitta och hjälpa Kronobergs främsta entreprenörer, vill vi ha samverkanplatser i alla åtta kommuner som utgör Kronoberg” avslutar Sandra Ruuda, VD för Företagsfabriken.