Quiqly klart för final i Årets unga idé 2023 – kan vinna en kvarts miljon

Quiqly klart för final i Årets unga idé 2023 – kan vinna en kvarts miljon

Segertåget kan bli ännu längre för Quiqly, Företagsfabrikens tillväxtföretag. Efter vinsten i SKAPA-prisets regionfinal och i Venture Cups regionfinal är de nu framme vid sin tredje final. I potten finns ett stipendium på 250 000 kronor.

Quiqly är nämligen en av tio finalister i tävlingen Årets unga idé 2023. Bara att ta sig till final är en stark prestation eftersom juryn bedömt kandidater på den årliga bruttolistan 103 unga idéer.

De tio finalisterna får den 25 maj pitcha sin idé inför en jury, bestående av affärsänglar och företagsledare, under ett event i Göteborg. Den bästa pitchen belönas med ett stipendium på 250 000 kronor från Bengt Bengtssons Siba-stiftelse.

Quiqly är ett studentdrivet företag vars affärsidé är att tillhandahålla en tjänst som gör det möjligt att styckesköpa artiklar på tidningars hemsidor.

Tidigare i år blev Quiqly det första studentdrivna bolaget att få Linneuniversitetet som investerare, via holdingbolaget Linnaeus Venture.

Under våren har en ny version av produkten, som Quiqly själva kallar för en ”game changer”, lanserats liksom en ny hemsida.

Läs mer: Linnéuniversitetet går in i Quiqly: ”Smickrande”