En spontanansökan - sen var det igång!

En spontanansökan - sen var det igång!

Den 15/5 är sista dagen att skicka in en ansöka till Företagsfabrikens Innovationstävling. Som inspiration delar förra årets vinnare Johan Sundh med sig lite av lite tips kring hans ansökan till förra årets tävling.

 

Varför sökte du till tävlingen?

”Jag såg en annons för tävlingen på Facebook. Eftersom jag kände att min affärsplan är bra skickade jag iväg en spontan ansökan. Sedan var det igång.”
Johans företag Rentabike.se startade 2017 med inköp av åtta Mountainbikes. Sedan starten har företaget vuxit rejält med ett enkelt och smidigt bokningssystem i grunden som gör hans företag skalbart och möjliggör att enkelt addera nya områden till hans uthyrning. Just skalbarheten tror Johan var viktig när han gjorde sitt tävlingsbidrag. ”Jag hade kommit hyfsat långt när jag sökte. Jag hade en tydlig affärside som var lätt att förstå och det var tydligt att den var skalbar”.

Johan gick in i Företagstagsfabrikens tillväxtprogram utan mycket förväntningar, men känner att han har fått mycket hjälp, framförallt från hans affärsutvecklare. ”Affärsutvecklaren agerar bollplank och hjälper mig att fokusera, vilket är riktigt bra när man har 1000 olika alternativ hela tiden. Han fick mig att börja tänka på ett helt annat sätt.” Frågor som ”Hur uppfattas jag av mina kunder” som han hade ej tänkt bidrar till ett nytt synsätt kring verksamheten och har hjälpt Johan ställa om vad som en gång startade som en hobby till ett heltidsjobb.

Har du några tips till de som funderar på att söka till tävlingen?

”Tänk på att du ska kunna skala upp din verksamhet på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt.”

Skicka in en spontanansökan till årets Innovationstävling
Boka ett digitalt möte med oss om du har frågor kring tävlingen, eller maila oss.
Läs mer om Johan och hans företag Rentabike.se i Magazinet.