Företagsfabriken arrangerar en Innovationstävling under hösten för att hitta Kronobergs nya entreprenörer.

Företagsfabriken arrangerar en Innovationstävling under hösten för att hitta Kronobergs nya entreprenörer.

Företagsfabriken som är Kronobergs företagsinkubator arrangerar för tredje gången en Innovationstävling för att hitta drivna entreprenörer i Kronoberg. Vinnaren i tävlingen kommer bli erbjuden en plats i Företagsfabrikens Tillväxtprogram och få hjälp att utveckla sitt företag – som motsvarar ett värde upp till 100 000 kr. Tävlingen pågår från 14:e september till den 19:e oktober.

Företagsfabriken driver ett tillväxtprogram som hjälper Kronobergs entreprenörer att förverkliga sin potential. I tillväxtprogrammet som sträcker sig upp till 30 månader får företagen bland annat kontinuerlig affärsrådgivning, utbildningar, workshops och möjlighet att söka Kronanlånet. ”Världen behöver nya idéer och nya företag som erbjuder nya lösningar. Att driva ett innovativt företag kan dock vara svårt – men i vårt skräddarsydda Tillväxtprogram arbetar vi för att ge våra företag de bästa möjliga förutsättningar att lyckas” säger Sandra Ruuda – VD för Företagsfabriken.

Detta är tredje gången Företagsfabriken arrangerar en Innovationstävling och utöver vinnarna Johan Sundh och Pooya Yousefi från de tidigare två tävlingarna – har andra företag som Företagsfabriken kommit i kontakt med genom tävlingen också blivit erbjudna platser i Tillväxtprogrammet. ”Utöver det vinnande bidraget från Pooya Yousefi fick vi in flera bra tävlingsbidrag i våras och det var då vi kom i kontakt med Sofi Poulsen och Arvid Hajilou som vi också är glada att ha välkomnat till vårt Tillväxtprogram” säger Sandra Ruuda.

Tävlingen pågår från 14:e september till den 18:e oktober, och man tävlar genom att skicka in information om sitt företag eller sin affärsidé på Företagsfabrikens hemsida. Bidragen bedöms utifrån tillväxtpotential. ”Jag vill uppmuntra alla entreprenörer i Kronoberg som har en bra affärsidé som man vill få hjälp att förverkliga, eller som man har kommit igång med men kan behöva hjälp med för att nå dit man vill – att skicka in sitt tävlingsbidrag till tävlingen”, avslutar Sandra Ruuda, VD för Företagsfabriken.

Läs mer och skicka in ditt tävlingsbidrag här.