QSimbo har MVP på gång – och hoppas på lansering under 2024

QSimbo har MVP på gång – och hoppas på lansering under 2024

En landningssida är klar, en utökad testgrupp är på gång och någon gång under 2024 hoppas QSimbo kunna lansera sin slutprodukt: En app för alla bokningar. – Det finns en ljus framtid, säger Helene Mattisson.

Affärsidén är enkel. QSimbo AB vill hjälpa småföretagare att effektivisera sina verksamheter och underlätta deras dagliga uppgifter, därför erbjuder de ett webbaserat modulärt bokningssystem: QSimbo™Med småföretag inom besöksnäringen som en primär kundgrupp, tänker Qsimbo erbjuda en lösning som uppfyller många behov. Kunden köper en eller flera moduler (övernattning, restaurang, evenemang, aktivitet) och får just de funktionerna de behöver. När deras gäster checkar ut, samlar QSimbos applikation ihop alla deras bokningar och inköp på en enda faktura, med ett enda klick!   

 QSimbo ägs av äkta paret Johan och Helene Mattisson och vi undrar nyfiket:

Hur långt har de kommit?

– Vi har många bollar luften just nu. Applikationen är under utveckling. Och samtidigt som vi fortsätter undersöka marknaden, sätter vi även igång våra marknadsföringskampanjer och jobbar på vår branding. Vårt syfte är att skapa så tidigt som möjligt ett starkt varumärke och en community kring QSimbo™. Vår potentiella kan läsa mer information om applikationen på vår hemsida samt anmäla sig till vårt nyhetsbrev. Vi erbjuder dem möjligheten att anmäla sig för att gå med i en testgrupp där de får vara med och påverka utvecklingen av applikationen med deras feedback om hur de vill att applikationen ska fungera utifrån deras behov. Vi siktar på att ha slutprodukten klar någon gång under nästa år, berättar Helene Mattisson.

I höst, släpps en MVP (Minimum Viable Product), en sorts prototyp eller alfaversion av grundfunktionerna.

– Just nu jobbar vi på MVP:n. Johan kommer att koda hela sommaren, säger Helene Mattisson.

QSimbo har redan i dag ett samarbete med en camping och till hösten är målet att campingen ska kunna använda sig av MVP:n.

– Under tiden planerar vi att ta kontakt med både hotell, vandrarhem och andra verksamheter. I dag har vi en verksamhet som hjälper oss men vi tänker inte stanna där. Vi vill ha ett tiotal verksamheter för att kunna hitta lösningar på alla behov.

Hur ser framtiden ut för QSimbo?

– Jag är optimistisk när det gäller produkten. Det finns ett behov och om vi lyckas nå fram till våra potentiella kunder finns det en ljus framtid för QSimbo.

Läs mer om QSimbo här!

Besök QSimbos landningssida här!