Företagsfabriken i juryn för EPR 2022 – här är alla vinnarna

Företagsfabriken i juryn för EPR 2022 – här är alla vinnarna

I fredags gick eventet EPR 2022 av stapeln, för att utse de UF-företag som får representera Kronoberg och tävla i SM. Företagsfabrikens Sandra Ruuda och Elina Landqvist fick äran att sitta med i juryn.

Ung Företagsamhet i Kronobergs event  “EPR 2022”  står för Entreprenörskap på riktigt och startade redan tidigt på fredagsmorgonen i Växjö konserthus. Under dagen tävlade mer än 150 unga företagare i tio olika kategorier där vinnarna får representera UF Kronoberg i samband med SM i Ung Företagsamhet som hålls i Göteborg längre fram i vår.

Förutom elever från hela Kronoberg deltog även lärare och i juryn satt mer än 70 medlemmar från både kommunal och privat sektor. Företagsfabriken fick dagen till ära möjlighet att vara med i juryn och utse en vinnare inom kategorierna ”Årets säljare” och ”Årets Innovation”. En viktig dag för att lyfta fram och möta unga framtida entreprenörer i Kronoberg.

– Bredden är en av Ung Företagsamhets Kronobergs styrkor. Deltagarna vid dagens evenemang kommer från hela länet och det gäller både elever, lärare och tjänstemän. Genom denna tävlingsdag skapas broar mellan skola och näringsliv. För många elever blir detta avgörande för framtiden, de möter näringslivet “på riktigt” för första gången, säger projektledaren Marija Radulovic till UF:s hemsida.

Efter en dag fylld av spänning och nervositet avslutades dagen med prisutdelning på SF Bio. Följande lyckliga vinnare utsågs:

Årets Vara
Musthave UF, ProCivitas

Årets Ekologiskt Hållbara UF-företag
Bee Yourself UF, Wasaskolan

Årets Tjänst
Skräp på släp UF, Skanskagymnasiet

Årets Socialt Hållbara UF-företag
Include UF, Sunnerbogymnasiet

Årets Innovation
Get it back UF, Sunnerbogymnasiet

Årets Reklamfilm
Bildad Media UF, Växjö Fria Gymnasiet

Årets Säljare
Amanda Wallertz, Unik.Design UF, Katedralskolan

Årets Affärsplan
Coffeebean UF, ProCivitas

Årets UF-företag
Musthave UF, ProCivitas

Årets Hantverkare
Recycled Jewelry UF, ProCivitas

Årets Skola
Kungsmadsskolan

Årets Lärare
Henrik Lindestam (Skanskagymnasiet)

Läs mer: Tillväxtkollen: Immateriella rättigheter

Läs mer: Möt Företagsfabrikens nya vd

Läs mer: Elina leder framtidens inkubator