Rentbike Årets turistentreprenör i Kronoberg!

Rentbike Årets turistentreprenör i Kronoberg!

Framgångarna duggar tätt, både för våta tillväxtföretag och alumner. Nu står det klart att Johan Sundh och hans Rentbike utsetts till Årets turistentreprenör i Kronoberg 2022.

Johan Sundh grundade Rentbike 2017. Genom Facebook fick han syn på Företagsfabrikens innovationstävling, skickade in sitt bidrag – och vann. Efter att ha gjort exit från Företagsfabrikens tillväxtprogram har Rentbike fortsatt att utvecklas i rätt riktning. I dag erbjuder företaget helhetslösningar kopplat till cykeluthyrning, cykelpaket med bagagetransport och cykelservice.

Nu belönas Rentbike med utmärkelsen Årets turistentreprenör i Kronoberg. Priset utses och delas ut av Destination Småland och i ett pressmeddelande säger dess vd Erik Wickell:

– Rentbike är ett föredöme när det kommer till hållbar och stark utveckling av besöksnäringen i Kronoberg och Sverige. Företaget utgår ifrån Växjö och har flera samarbeten med andra besöksnäringsföretag inom länet. Dessutom skapar de goda förutsättningar för utveckling av destinationer i hela södra Sverige – från Gävle ner till Ystad.

Johan Sundh säger:

– Det är verkligen en ära att bli nominerad och vinna denna utmärkelsen. De senaste fem åren har innefattat hårt arbete och det är fantastiskt roligt att det uppskattas och uppmärksammas.

Vinnaren i länet nomineras till det nationalle Stora Turismpriset som på Vasateatern i Stockholm delas ut för 29:e gången.

Vi säger ett stort grattis till Johan Sundh och Rentbike!

Läs mer: Quiqly och Payl klara för SKAPA-finalen

Läs mer: Measure & Change tar in nya delägare