Topplista: Andrii Krot och Adatype tar plats bland 103 utvalda

Topplista: Andrii Krot och Adatype tar plats bland 103 utvalda

Till vår stora glädje och stolthet kan vi berätta att Andrii Krot och hans Adatype, som ingår i Företagsfabrikens Tillväxtprogram, tar plats på Företagarnas topplista över innovativa idéer bland unga företagare i Sverige.

För sjunde året i rad publicerar Företagarna årets 103 unga idéer – en topplista med inspirerande, nytänkande företag där någon av grundarna är max 35 år. Syftet med listan är att lyfta fram förebilder i ett tidigt skede, som tack vare sitt entreprenörskap bidrar till utveckling, mångfald och välfärd.

28-årige Andrii Krot, 28, som tidigare prisats med bland annat Skapa-stipendiet, och hans företag Adatype finns som enda kronobergsföretag med på listan. Andrii driver Adatype tillsammans med Xinyi Lin, 28, Andrii Kobyakovskiy, 27 och Iaroslav Domin, 28.

Så här lyder Företagarnas motivering om Adatype:
Ger oss ett virtuellt, ergonomiskt tangentbord för touch-screens som även skapar individuella anpassningar med hjälp av AI. Klassiska tangentbord som används i dag har sin grund i design från 1872 och är gjorda för att passa vuxna mäns händer.

Media: Så här skriver Smålandsposten om nyheten

Läs mer: Här är hela topplistan

Story: Andriis resa mot framgång

Film: 10xPengarna i Växjö konserthus