Nu tar vi avstamp för ett möjligheternas 2022!

Nu tar vi avstamp för ett möjligheternas 2022!

Nu tar Företagsfabriken avstamp för ett 2022 som vi tror och hoppas ska bli ett nytt möjligheternas år för goda idéer bland entreprenörerna i Kronoberg. Bakom oss har vi ett 2021 som strösslats av goda nyheter och framgångar, både för våra befintliga tillväxtföretag och för våra alumniföretag.

Sverige är ett av världens mest innovativa länder, och i våras fick vi äran att spela in en film till det internationella eventet FORPIQ  2021 i Quebec, Kanada. I filmen ger vi vår bild av receptet på blågul framgång – du kan se den här!

För vårt tillväxtföretag Adatype och dess grundare Andrii Krot blev 2021 en enda stor framgångssaga med bland annat dubbla vinster i den prestigefyllda SKAPA-tävlingen, där Andrii bland annat utsågs till årets största unga talang och belönades med en prischeck på 125 000 kronor. Läs om SKAPA-segern här – och om du vill läsa om Andrii Krots inspirerande resa från idé till framgång gör du det genom att klicka här!

Våra alumniföretag har också upplevt fin utveckling och stora framgångar. KonveGas Sweden utsågs i höstas till Årets Superföretag, framgångssagan Softwerk köptes upp för att bli en del av den nya Växjöbaserade IT-jätten Soft Cap medan W5 Solutions introducerats på Nasdaq First Grow Market.

Året avslutades med Företagsfabrikens femte innovationstävling. Vinnare blev Carl Peter Fröberg, skogsbrukaren från Moheda som skapar smarta hjälpmedel till traktorer. Carl Peter välkomnades in i Företagsfabrikens gemenskap under 2021 års grande finale: eventet 10XPengarna på Linnéuniversitetet den 9 december. 

Efter detta härliga 2021 känner vi oss behagligt taggade och spänt nyfikna på att se vilka företag som står näst på tur att välkomnas in i det ”kreativa kaoset” som sjuder inne på Företagsfabriken. Kanske är det just du som sitter på idén som kan ge ringar på vattnet men som samtidigt känner att du inte orkar dra hela lasset själv. Företagsfabriken finns till som en guide och ett stöd på vägen mot tillväxt och framgång.

Vi tror på mötet som ger möjligheter, vi tror på att fokus ger framgång och att idéer skapar innovationer som gör skillnad.

Företagsfabriken är en icke vinstdrivande offentligt ägd verksamhet. Vi har tre ägare som äger varsin tredjedel: Region Kronoberg, Linnaeus University Development AB och Växjö kommun. För att öka våra möjligheter att skapa samhällsnytta har vi också, vid vår sida, ett antal ovärderliga samarbetspartners: RosholmDell Advokatbyrå, Hansson Thyresson, Styrelseakademien Sydost, Sparbanksstiftelsen Kronan, Fortnox och Länsförsäkring Kronoberg. Att vara partnerföretag till Företagsfabriken är ofta början på givande affärsrelationer med morgondagens företag. Vidare blir ert företag synligt för grupper som ni annars kan ha svårt att nå som innovatörer, entreprenörer och investerare.  

Är du intresserad av att bli partner till Företagsfabriken?

Eller har du ett nystartat företag och sitter på en idé du tror på men känner att du behöver hjälp för att ta nästa steg?

Kontakta Företagsfabrikens vd Sandra Ruuda på sandra.ruuda@foretagsfabriken.se och boka ett möte!