Tillväxtkollen, del 5: Investering

Tillväxtkollen, del 5: Investering

Harry Håkansson är med sin mångåriga erfarenhet som affärsutvecklare och rådgivare en mycket uppskattad kompetens på Företagsfabriken. Harry är huvudperson i den femte delen av vår serie Tillväxtkollen.

Nu har våra företag i Tillväxtprogrammet fått utbildning och inblick i hur de ska lära känna sina kunder och hur de ökar sina chanser att bygga framgång genom verktyget Lean Startup. Genom Lena Gustafsson har de fått ett helikopterperspektiv genom en visionsworkshop medan Hans Svegmar hållit grundutbildning i ekonomi.

Nu handlar det om nästa steg. Att investera. På plats för att under tre timmar komma med sina bästa tips och råd finns Harry Håkansson.

– Jag går igenom vad man bör tänka på när man som startup ska finansiera sitt bolag och framför allt vad som är viktigt att tänka på när man söker investeringar, säger Harry Håkansson. 

Hur förbereder jag mitt bolag för en investering?

Hur tänker en investerare?

Vad letar en investerare efter? 

Vad ska jag leta efter som startup?

Hur bygger jag upp en bra pitch för en investerare?

Det är exempel på frågeställningar som Harry Håkansson tar upp under investeringsutbildningen i Företagsfabrikens Tillväxtprogram.

– Jag ger exempel på hur det brukar gå till under olika faser och hur långt man kommit med sina investeringar. Vi tittar tillsammans på olika räkneexempel och värderingar och jag försöker även fånga upp företagarnas egna frågeställningar och anpassa situationen efter det, säger Harry Håkansson. 

Video: Så lyckas du med pitchen!

Läs mer: Elina Landqvist leder FramInk

Läs mer: Möt Företagsfabrikens nya vd